24 - 25 November 2017

Brown Cup & Tarnovo Stars

Veliko Tarnovo

Organized by Brownteam

    • 25 November2017
Tarnovo Stars
middle distance
Belyakovetc
    • 26 November 2017
Brown Cup
middle distance
V. Tarnovo - Poligona
    • 26 November 2017
Brown Crazy Run
running show
V. Tarnovo - Poligona

Интервю с Петър Доганов

Знаем, че всички очакват с нетърпение това интервю, затова го запазихме за последно. Поговорихме си с Пешó, за нещата, които са добре в Браун Къп и нещата, които имат нужда от подобрение – очаквано, всички спадат към втората група :-) Посетителите на форума на Българското Ориентиране, преди покушението на Фейсбук срещу него, ще разберат, защо отговорите са в зелен болд-италик!

pesho2   pesho3

 Пешо в действие Brown Cup 2014 - Поповяне                           Пешо ликува Brown Cup 2011 - Трявна

1.  Участвал си в доста Браун Купи, печелил си неведнъж. Знам, че няма да е политически коректно да те питам, коя е най-добрата Браун Купа досега, затова ще те питам: „Коя е най-гадната?”

“Тасладжа – 2010” беше най-култовият старт според мене. Ако не беше финалната отсечка, едва ли щях да изходя 90 минути целия гаден маршрут. Спринтът в Трявна 2012 беше много зле. Царевец също беше голям провал. На Стражица даже и не разбрах за мащаба, а на мен там ми хареса.

2.  През 2009-та „почива” около последна К.Т. за да спечелиш надпреварата за най-бърза финална отсечка, но заради това загуби състезанието с 1 секунда от Станимир Беломъжев. Преживя ли го вече или още плачеш, когато си спомняш?

Аз и тогава не съм плакал много, защото бях доволен от финалната отсечка и 2-рото място.  Имаше бел плик, даже два, а това е достатъчно добре. Не ми беше нужна такава 30-секундна лигавщина на последна, ала нямаше кой да ми каже. И 5 сек. ми бяха достатъчни да си почина, ама аз демонстрирах дихателна гимнастика. Не очаквах да съм 2-ри, щото се бях засилил от 3-та КТ към финала, но се разходих по пътя до 4-та и на пеперудата ми хареса и го довърших. Беше интересно развитие на купата.

 3. Ти си един от най-стриктните съдии в Българското Ориентиране. Ако беше контролен съдия на Браун Купите досега, колко щеше да си отменил?

То не се отменя толкова лесно състезание или старт. Като цяло зад всичките ви купи стои голямо желание и много организация, но всяка година (без първата) има някакви проблеми и издънки. Ала наистина Стражица си беше за отмяна.

 4. Какво искаш да видиш на Браун Къп, а не го имало досега, освен себе си като контролен съдия?

Не се сещам, слаб съм на идеи, но всичките финални отсечки и бързи отсечки в гората са много добра идея и съм им голям почитател.

5.  Имаш ли понятие колко слаб си бил през 2010? Можеш да видиш тук

Същият съм като сега – само 10 кила разлика. Предполагам, че снимката е от скоростната отсечка на Тасладжа. Тук походът и псувните бяха в разгара си. После след 12-та поседнах 2 минутки да почина и да изчакам Борьо, че вече бяхме планирали общата  тактика за финалната отсечка, с което доста нарушаваме правилника на БФО.

 6. Би ли искал да видиш завръщането на „белио плик” на Браун Къп и къде – в общото класиране или за специална отсечка?

Оо да, определено! Мисля, че в специалните отсечки има повече интрига и вълнения, шанс за слабите и бедните. Но нека има бел плик и в двете.

 7. На кой „кафев” район би се завърнал на тренировка, да уточня – техническа тренировка с оригиналната карта от състезанието?

Със сигурност на Поповяне и Ковачевци ще ми е особено приятно. Първо заради района и все пак имаме къща и нива в картата. На Трявна и Източник също става. Останалите ги пропускам.

 8. Няма как да пропусна този въпрос. Всички знаем, че сме противняци. Кой от Браун Тим те дразни най-много?

На периоди е. Всеки път най-дразнещият е различен. Дразнителите идват и си отиват, но само Пенчев е вечен.

pesho4 

Пешо Доганов страда по специалната отсечка Brown Cup 2010 - Тасладжа

Автор: Иван Димитров

Go to top