24 - 25 November 2017

Brown Cup & Tarnovo Stars

Veliko Tarnovo

Organized by Brownteam

    • 25 November2017
Tarnovo Stars
middle distance
Belyakovetc
    • 26 November 2017
Brown Cup
middle distance
V. Tarnovo - Poligona
    • 26 November 2017
Brown Crazy Run
running show
V. Tarnovo - Poligona

Интервю с Антония Григорова


antonia1. Тони, често пропускаш Браун Къп. Мразиш ли ни?
Не ви мразя. Но годините, в които не съм успяла да взема участие е било поради ангажираността ми към Националния отбор по ски-бягане.


2. Малко по-сериозно. Уж прекрати професионалната си кариера в ски-бягането а на мен ми изглежда, че тренираш повече. Какви са спортните върхове, които искаш да покоряваш занапред?
Да, прекратих професионалната си спортна кариера НО в ски-бягането. Не мисля да спирам със спорта и спортните изяви. Спорта е "нещото" с което се занимавам от 5 годишна.. Като цяло се опитвам да се преориентирам към спортове, които имам възможност да практикувам и без наличието на сняг, а именно бягане (целя се към дълги, ултра дистанции като В100км (б.р. 100км обиколка на Витоша) и Персенк Ултра 130км), ориентиране (WOC 2015) и всякакви състезания, които изпитват волята и издръжливостта ми (+XCO Adventure cup 2015 и др.)


3. Кое е най-голямото постижение в спортната ти кариера досега?
Бронзовия медал от Световното първенство по ски-ориентиране в Казахстан 2013г. в смесената щафета заедно със Станимир Беломъжев. Индивидуално 6то място от Световно по ски-о 2007 Русия 4то място от Европейско по ски-о 2012 Украйна 1во място от Европейско по Ориентиране 2003 Словакия В ски-бягането освен с многократните Държавни и Балкански титли, мога да се похваля с участието си на последните две Зимни Олимпиади (2010 и 2014)

Антония Григорова в действие на Brown Cup 2014
4. Всички знаем какво има по-малко в ориентирането, отколкото в ски-бягането – пари? Но какво повече има в ориентирането и ски-ориентирането, че не спря да го практикуваш в годините, докато беше професионалист?
На нивото на което аз достигнах в ски-бягането няма финансиране, единствено договорни отношения с Федерацията по ски-бягане, а на това ниво, на което достигнах в Ориентирането може да се каже, че има пари (от награди). Но в случая финансирането за подготовката ми идваше от ски федерацията, а медалите от щафетните ми сполучливи бягания с Тачо (б.р. Станимир Беломъжев). Започнах да тренирам първо Ориентиране и винаги ми е харесвало. Комплексен спорт, сред природата, бягаш и мислиш...или се изгубваш и ти се налага да започнеш да мислиш. Всяко състезание е различно. Това доста разнообразяваше подготовката ми по ски, пък и помагаше за поддържането на формата в месеците без сняг.


5. Напоследък си редовен участник и победител във всякакви екстремни спортни събития? Браун Крейзи Рън изглежда създаден за теб? Обещаваш ли да участваш?
Обещавам да участвам на 16-ти май защото както винаги ще се опитам да "огрея" навсякъде.

Автор: Иван Димитров

Go to top